De Beluga in Maastricht

food_4

Wil je lekker eten in een bekend restaurant in Nederland, wil je een restaurant kiezen met Michelin sterren, maar moet het niet al te gek worden met de prijzen? Dan is de Beluga in Maastricht een aanrader. Dit Nederlandse restaurant staat onder leiding van Hand van Wolde en is wereldberoemd. Dit restaurant kom je niet tegen op de reclames, want de reclame wordt er gemaakt door de mensen die er gegeten hebben. De Beluga is goed bereikbaar, heeft zeer redelijke prijzen en heeft twee Michelin sterren die het niveau van het eten aangeven. De prijzen zijn lager dan bij de Librije, die een Michelin ster meer heeft.

Hoge standaard en goede wijnen

Net als andere toprestaurants van dit moment hecht de Beluga veel waarde aan producten uit de eigen streek. De hoge standaard zorgt ervoor dat er veel en goed eten over de counter gaat en de goede wijnen van de sommelier Matthijs Vranken maken het helemaal af. Het restaurant heeft een moderne uitstraling, welke aangevuld wordt door de rivier en het plein waaraan het restaurant zich bevindt. De Beluga heeft minder bekendheid dan de Librije in Zwolle, maar mag zeker niet vergeten worden wanneer het gaat om de meest bekende restaurants van Nederland.

De prijzen zijn er relatief laag voor een restaurant met twee Michelin sterren. Onbeperkt eten heeft een prijskaartje van €150 waar een all inclusive op €135 ligt. Van maandag tot en met zaterdag kan er gedineerd worden. Dit zijn ook de dagen dat het restaurant open is voor de mensen die lunch willen hebben. Het is verstandig om van tevoren even te reserveren, het restaurant heeft het vaak druk en dat is niet vreemd wanneer je groepen tot 30 personen in het restaurant accepteert.

Is het een aanrader?

De Beluga is wat goedkoper dan de Librij, maar de moderne inrichting van het restaurant zorgt ervoor dat het net even iets luxe aandoet. Het eten is er van hoog niveau, maar dat betekent helaas wel dat er een prijskaartje zit aan het eten, waarbij niet altijd even grote porties geserveerd worden. Opvallend is dat hier vooral het personeel in de reviews geprezen wordt. De bediening is gastvrij, vriendelijk en professioneel. Ook komt de chef-kok relatief vaak buiten de keuken om een praatje te maken met de gasten, wat een bijzonder goed teken is voor het restaurant zelf.