De Librije in Zwolle

Heb je het over de meest bekende restaurants in Nederland, dan moet de Librije genoemd worden. Dit restaurant staat onder de vlag van Jonnie Boer, heeft op dit moment drie sterren en is niet alleen binnen Nederland bekend. Mensen komen speciaal uit het buitenland naar Zwolle toe om er te gaan eten. Het restaurant heeft een langere geschiedenis, ligt in Zwolle zelf en er kan betaald geparkeerd worden in de buurt. De prijzen zijn er relatief hoog, maar hier krijg je dan ook hoogstaande gerechten voor terug. De gerechten die geserveerd worden, worden schilderijen op tafel genoemd. De gastvrouw is de persoon die je alles kunt vragen over de wijn die je bij de maaltijd zou moeten kiezen.

food_5

Lokale producten en hoge eisen

De Librije maakt zoveel mogelijk gebruik van de producten die uit de eigen streek komen. Dat is tegenwoordig een redelijk gebruikelijke eis bij de betere restaurants. De eisen zijn er hoog, de koks zullen geen half werk afleveren en het is redelijk normaal om een zeven gangen menu op tafel te krijgen wanneer je een bestelling plaatst. Het restaurant heeft nauwelijks nog reclame nodig. Het wordt tientallen op het internet geprijsd door onafhankelijke websites en is wereldberoemd geworden door de goede gerechten en de Michelin sterren die het restaurant gekregen heeft.

Wil je gaan eten bij de Librije, dan wordt reserveren op prijs gesteld. De populariteit van het restaurant zorgt ervoor dat het regelmatig vol zit. Dat kan ook niet anders, het restaurant is van dinsdag tot zaterdag geopend voor diner, en alleen op vrijdag en zaterdag voor lunch. Drie keer raden op welke dagen de meeste mensen in Zwolle aan het winkelen zijn!

De prijzen bij de Librije

Wanneer je goed wilt eten, dan hangt daar doorgaans een prijskaartje aan. Zo ook bij de Librije. Wanneer je een vijfgangen maaltijd besteld, dan kom je al snel over de 170 euro heen. Dit is ook het geval wanneer je een lunch bestelt met vijf gangen. De wijnprijzen vallen overigens sterk mee. Een fles huiswijn gaat over de balie voor €45, wat een nette prijs is. Uiteraard zijn er ook veel duurdere wijnen beschikbaar in het assortiment van dit restaurant.

Is het een aanrader?

De Librije heeft een bijzonder hoge standaard wanneer het op het eten aankomt. De sfeer is er gezellig, maar wanneer je er met een grotere groep gaat eten, zal dat neerkomen op een flinke prijs. Dat is het echter wel waard. De verschillende prijzen en de bekendheid van het restaurant zorgen ervoor dat je zeker weet dat je een goede keuze maakt, en het is een ervaring die je zeker de aankomende jaren nog bij zal blijven. En wedden dat je na een bezoekje zelf na gaat denken over de manier waarop jij zelf eten maakt thuis?