Eten in een vreemde stad

Er zijn veel restaurants die een grote naam hebben. Wanneer jou nu gevraagd wordt om de meest bekende restaurants op te noemen, zal je een lijst geven van de restaurants waar je vaker gegeten hebt. Dat zijn meestal de restaurants die een locatie bij jou in de buurt hebben, en uiteraard is dat logisch. Je kent je eigen stad veel beter dan de andere steden.

Dat kan ook vervelend zijn. Wanneer je een stedentrip binnen Nederland wilt gaan doen en je kiest ervoor om ergens lekker te gaan eten, hoe weet je dat welke van de restaurants het beste is? Er zijn een aantal tips om snel een goed restaurant te vinden en die zullen we hier op een rijtje zetten zodat je precies weet wat je bij de volgende stedentrip kunt doen.

Het internet

Je kunt op het internet gaan kijken naar de menukaart (als die al online staat) en je kunt op zoek gaan naar reviews. Reviews zijn verraderlijk. Wanneer er alleen maar slechte reviews staan, is dat een duidelijk teken. Zijn de waarderingen wat meer verspreid, dan is het een kwestie van lezen waarom een bepaald cijfer gegeven is. Smaak is namelijk persoonlijk. Heeft iemand het restaurant een slecht cijfer gegeven vanwege één gerecht, dan kun je die dus al wegstrepen. Zijn er helemaal geen reviews, dan zegt dat niets. Niet alle restaurants zijn even actief met het internet.

Vraag het iemand

Wil je weten waar je goed kunt eten, vraag het dan eens aan de mensen in de buurt. De kassiere bij de supermarkt, aan de pomp, of iemand in de stad. Jij kent jouw stad het beste, en deze mensen zijn bekend in hun eigen stad. Deze aanpak is spannend. Je kunt op deze manier op plekjes komen die niemand anders gevonden heeft. Bijvoorbeeld die pizzeria in de kelder bij de gracht van Utrecht, of het restaurant dat aan het Noorderplantsoen in Groningen kruist, buiten de stad.

Kijk eens naar binnen

Wanneer je door de stad loopt, kom je meerdere eetgelegenheden tegen. Je kunt deze allemaal tegen elkaar afwegen, maar je kunt ook gewoon eens naar binnen kijken. Wat vind je van de uitstraling? Ziet het personeel er gezellig uit? Zijn de glazen schoon en zijn de tafels allemaal goed aangeschoven? Op die manier kun je heel snel een goede indruk krijgen van het restaurant zonder veel extra moeite te doen. Je moet vooral niet kijken of het druk is of niet. Niet iedereen heeft tegelijkertijd trek en soms zijn de minder bezette restaurants de meest ideale voor jou. Hangt er een menukaart buiten? Dan wordt het maken van een keuze nog eens een stuk makkelijker, want dan kun je al direct zien wat het restaurant zoal te bieden heeft voor de mensen die een hapje willen komen eten.

food_6