Het NH Barbizon Palace Vermeer Restaurant

food_7

Ben je een dagje op stap geweest in de hoofdstad van Nederland en wil je even ergens lekker uitgebreid eten? Dan is het Restaurant Vermeer aan de Hendrikkade in Amsterdam wellicht een goede aanrader. Dit restaurant staat hoog op de lijst met de bekende restaurants in Nederland en heeft veel goede recensies. Er komen hier met hoge regelmaat gasten uit het buitenland die in de hoofdstad verblijven en die het restaurant als aanrader meegekregen hebben. De chef-kok is Christopher Naylor en het restaurant bestaat sinds 1988. Het is verstandig om hier te reserveren, zeker omdat het restaurant in een bijzonder drukke stad gelegen is.

Opvallend restaurant met een Michelin ster

Op de kaart staan slechts drie vegetarische gerechten, maar het restaurant kan groepen aan tot 70 man. Dat zijn enorme groepen, maar zoals je wellicht al begrepen had, kun je hier ook heen wanneer je een feest wilt geven. Bruiloften, partijen, het is geen enkel probleem, net als een zakelijke lunch overigens, want dit is zeker wel de plaats waar je mogelijke zakenpartners mee naar toe wilt nemen als je echt indruk wilt maken. Qua sterren is het restaurant matig bedeeld, het Vermeer Restaurant heeft namelijk maar één Michelin ster. Dit is overigens nog altijd meer dan 99% van de restaurants in Nederland.

De sommelier is Simon Veldman. Het personeel kan altijd goede adviezen geven en helpt de gasten bij het uitzoeken van de maaltijden en de dranken die hier goed bij horen. Hier wordt uiteraard wel voor betaald. Een lunchmenu met drie gangen komt je op €70 te staan. Een vier gangen menu kost €90 en een glas huiswijn is €7,50. Deze prijzen zijn relatief laag. Zij zijn lager dan de restaurants met twee of drie sterren, maar wat niet vergeten mag worden, is dat dit restaurant op een bijzonder dure locatie gevestigd is.

Is dit een aanrader?

Het Vermeer Restaurant is een restaurant waar je wat vaker per jaar kunt komen eten. De prijzen zijn er lager dan in de andere restaurants waar meer sterren gegeven zijn, maar dit zal tijdens het eten nauwelijks te merken zijn. Het internet staat vol met goede recensies en dat in verschillende talen. De mensen blijven zeker naar dit restaurant komen, en daarom is het handig om van tevoren een reservering te plaatsen, want het restaurant zit regelmatig vol. Op zondag echter niet, dan is het Vermeer Restaurant in Amsterdam gesloten.